Hudoteket tipsarHudvård

Rengöringsritualen – A och O för en välmående hud!

 

Varje dag utsätts huden för en hel del yttre påfrestningar såsom smuts, föroreningar, sol och vind. Det påverkar huden negativt och kan bidra till att huden åldras i förtid. För att motverka påfrestningarna är en daglig rengöringsritual A och O för huden. Det finns mängder av olika rengöringsprodukter som varierar i både formula och pris. Nedan följer våra bästa tips för en lyckad rengöringsritual som bidrar till en ren och fräsch hud!

Hygien

Börja alltid med att tvätta dina händer. God hygien är mycket viktigt så vi rekommenderar att du använder spatel till dina cremeburkar. Kom även ihåg att tvätta dina svampar, borstar och handdukar regelbundet.

Ögonmakeup-remover

Området runt ögonen är tunnare och därmed mer känsligt. Därför är det extra viktigt att du använder en speciell rengöring för att avlägsna ögonmakeup. Fukta en bomullspad med din remover, alternativt använd en ögonmakeupremover-pad och torka försiktigt bort makeupen kring ögonen.

 

  

 

Rengöring

Applicera rengöringsprodukten (mjölk, creme, mousse, gel) över ansikte och hals. Massera sedan ansiktet lätt med fuktade fingertoppar så att vatten och rengöring blandar sig. Emulsionen som då bildas löser skonsamt och effektivt upp smuts, makeup, föroreningar, överflödigt talg och döda hudceller. Använd gärna en tvättsvamp för att effektivt ta bort rengöringsprodukten innan du slutligen sköljer av ansiktet med vatten.

 

 

Ansiktsvatten

Avsluta din rengöringsritual med ett ansiktsvatten som balanserar hudens PH-värde, verkar porsammandragande samt förbereder huden för kommande produkter. Fukta en bomullspad med ansiktsvatten (tonic, spray eller lotion) och torka ansikte och hals alternativt ”klappa in” ansiktsvattnet med händerna över hela ansiktet.

 

 

Lycka till!

 

/Ida, Marknadsansvarig 

 

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.