HårvårdHudoteket tipsarI media

Tvätta håret med olja!

I Amelia tipsar de om att hårprodukter med oljor är oerhört välgörande. I Davines senaste tillskott, OI-serien, är roucou-oljan huvudingrediens. Den  är rik på betakaroten (hela 100 ggr mer än moroten) som stimulerar hårväxt och har återuppbyggande egenskaper. Oljan stimulerar dessutom melaninproduktionen, minskar avsevärt cellskadorna från UV-strålar, förebygger hårets åldrande och bibehåller dess elasticitet. Den är även rik på mineralämnen och ellagsyra som har en neutraliserande effekt på fria radikaler.

Serien har samma ursprung, stil och formula som OI Oil Absolute Beautifying Potion, Davines bästsäljande hårolja som vann Swedish Beauty Awards för ”Bästa Stylingprodukt” 2012. Den är verkligen superbra och ger en fantastisk glans till håret! Jag är så nyfiken på att testa den nya serien i och med att håroljan är så underbar 🙂

Erbjudande just nu: Om man köper 2 st produkter ur den nya serien får man två st resestorlekar (50 ml och 12 ml) av OI Oil på köpet! Gäller så långt lagret räcker.
Läs mer om erbjudandet här >> 

Davines OI Absolute Beautifying Shampoo
Ett krämigt shampoo som är skonsamt och fuktgivande och passar alla hårtyper. Efter tvätt så är håret otroligt mjukt, friskt och glänsande redan från första användningen. Innehåller roucou-olja och aktiva ingredienser från rosolja som ger håret fantastisk glans, verkar stärkande och neutraliserar fria radikaler. Innehåller ej sulfater eller parabener.

Användning: Blöt håret ordentligt. Applicera en liten mängd och massera varsamt in i hår och hårbotten tills det bildas ett lödder. Skölj av noggrant. Upprepa vid behov. Följ med Davines Essential OI Absolute Beautifying Conditioner.

Davines OI Absolute Beautifying Conditioner
ett mjukt och fuktgivande cremebalsam för alla hårtyper som gör håret otroligt mjukt, glansigt och friskt samtidigt som det ger volym. Balsamet snabbar på hårets torkningsprocess och skyddar hårstrukturen från att skadas av värmeverktyg eller mekanisk stress. Innehåller roucou-olja och aprikossmör som återfuktar och mjukgör håret, verkar stärkande och neutraliserar fria radikaler.

Användning: Applicera en liten mängd i fuktigt hår efter schamponering med OI Absolute Beautifying ShampooLåt balsamet sitta kvar i 2-3 minuter och skölj sedan noggrant.

Davines OI All in One Milk Multibenefit Beauty Treatment
Ett multifunktionellt leave-in spray som kombinerar många olika effekter i en enda produkt och gör underverk för alla typer av hår. Den är rik och näringsgivande som en creme, men är samtidigt en lätt produkt som inte tynger ner håret. Formulan ger en vacker glans, mjukhet och ett silkigt hår. Den gör håret lätt att reda ut, underlättar kamning av både vått och torrt hår samt tar bort frissighet genom att ge fukt och volym. Sprayen förkortar även tiden det tar att torka håret och skyddar mot värmestyling. Innehåller roucou-olja och Provitamin B5 som återfuktar och mjukgör håret på djupet, verkar intensivt vårdande och neutraliserar fria radikaler.

Användning:
Normalt hår: Applicera efter tvätt med OI Shampoo som ett spraybalsam. Torka håret med en handduk och spraya sedan 10-15 gånger över hela håret, från rot till topp. Öka eller minska antal spray beroende på hårtyp. Skölj inte ur. Fortsätt sedan styla som vanligt.
Slitet, torrt och tovigt hår: Applicera efter användning av OI Conditioner för att tillföra extra näring och vård.
Särskilt uttorkat hår: Applicera även i torrt hår som en återfuktande finishprodukt. Spraya då i handflatan och sprid ut över hårets längder och toppar.

 

Så vårda ditt hår med olja i sommar så kommer det hålla sig mjukt, silkeslent och strålande vackert =)

//Sofia, webshopsassistent

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.